BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
EKOP 1A1 projekt
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap BM OKF
 

.:: Projekt menedzsment ::.

A projektszervezet formája projektszerű működést takar. A projektszervezet kialakításánál alapvető cél, hogy a projekt működőképességét biztosítsa és sem hierarchikus felépítésében, sem pedig operatív működtetés tekintetében ne váljon a projekt méreteihez képest bonyolulttá. Mindezek tükrében az alábbi struktúrájú projektszervezet állt fel:

Projektgazda: A projekt legmagasabb szintű vezetője és felelőse. A projektgazda feladata a teljes projekt felett a törvényes keretek biztosítása, illetve a nyilvánosság felé történő képviselete. A projektgazda egyben a Projektirányító Bizottság elnöke is.

Projekt szponzor (Synergon): Synergon projekt szponzora a projektek működését felügyelő legfelsőbb szintű vezető.

Projektirányító Bizottság: A Projektirányító Bizottság (PIB) a projekt stratégiai szintű döntéshozó testülete. Feladata, hogy a projekt magas szintű monitorozása mellett biztosítsa a projekt előrehaladásához szükséges stratégiai döntéseket, az erőforrásokat, kezelje az alacsonyabb szinten felmerülő és meg nem oldható konfliktusokat.

Projektvezető OKF (RSOE): az OKF a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Egyesületet kérte fel a projekt OKF oldali projektvezetési feladatainak ellátására.

Projektvezető (Synergon): A projektvezető feladata és felelőssége az ütemezésben meghatározott feladatok határidőre és megfelelő minőségben történő végrehajtásának biztosítása. A projektvezető biztosítja a pontos és naprakész kommunikációt a felek között, valamint a Synergon projekt szervezeten belül.

„IPMA A” PM Minőségbiztosítása: az OKF külön igényének megfelelően a projektben megjelenik az IPMA A projektvezetési szintet képviselő, és annak megvalósulását felügyelő szerepkör. Az IPMA A PM minőségbiztosító szerepkörét valós, regisztrált IPMA A minősítéssel rendelkező szakember tölti be. Feladata és felelőssége, hogy a projekt folyamatos nyomon követése mellett javaslatokat, helyreigazító intézkedéseket tegyen annak érdekében, hogy a projekt a teljes életciklusa során, a megkívánt szintű projekt menedzsment tevékenység érvényesüljön.

Munkacsoportok: A munkacsoportok feladata az adott szakterületeken elvégzendő feladatok, projekt céloknak megfelelő szinten való végrehajtása tervezése és végrehajtása. Az egyes munkacsoportok az OKF oldalán azonos témában alakuló munkacsoportokkal szorosan együttműködve hajtják végre a feladataikat.

| Technikai Ajánlás | Adatvédelem | Impresszum |